Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Gyulai finom falatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyulai finom falatok tartalmas, magyaros egytálétel, amelyben a pulykahús, a kolbász és a zöldségek íze remekül harmonizál. A fehérbor és a kolbász zsírja különleges karaktert ad, amit a héjában főtt újkrumpli tesz teljessé. Kiadós, családi ebédre vagy vendégvárónak is kiváló fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Köret

Tálalás

Elkészítése

Előkészítés

A kolbászt lebőrözzük, vékonyan felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. A kolbászkarikákat kiszedjük, a zsír egy részét félretesszük. A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.

Főzés

Hozzáadjuk a kockázott pulykahúst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután beletesszük a karikára vágott répát és a felaprított paradicsomot, majd felöntjük a száraz fehérborral. Amikor a hús és a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróra vágott újhagymát és a zúzott fokhagymát. Végül visszatesszük a kisütött kolbászt, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, enyhén sózzuk.

Tálalás

Az ételt apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk. Köretként héjában főtt újkrumplit adunk mellé, amelyet a félretett kolbászzsírral locsolunk meg. Kovászos uborkával különösen finom.

Tipp

A fogást feldobhatjuk egy kevés csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb ízt szeretnénk. A kolbászt füstölt szalonnával is kiegészíthetjük, így még gazdagabb lesz az étel aromája. Fehérbor helyett száraz vörösborral is elkészíthető, ekkor telt, mélyebb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is