Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
Sütés
A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×30 cm-es tepsibe öntjük. A tetejére lisztbe mártott, felezett barackokat rakunk magházzal lefelé, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Légkeveréses sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.
Befejezés
A kihűlt sütemény barackmélyedéseit olvasztott étcsokoládéval töltjük meg. Ha a csokoládé megdermedt, a lepényt négyzetekre vágjuk, úgy, hogy minden szelet közepén legyen egy csokoládés barack.
Tipp
A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is, így mindig az éppen szezonális gyümölcsöt használhatjuk. A csokoládé helyett fehér csoki is jól illik hozzá, amely édesebb, krémesebb ízt ad a süteménynek.
