Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Csokis sütik

Sütemény receptek

Barackos csokoládés lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A barackos csokoládés lepény egy könnyed, mégis különleges sütemény, amely a friss gyümölcs és a gazdag csokoládé párosával hódít. A puha piskóta alap, a szaftos barack és a ropogós mandulaforgács együtt harmonikus ízvilágot alkot. Látványos sütemény, amely vendégvárónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

Sütés

A masszát egy kivajazott, lisztezett, 20×30 cm-es tepsibe öntjük. A tetejére lisztbe mártott, felezett barackokat rakunk magházzal lefelé, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Légkeveréses sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.

Befejezés

A kihűlt sütemény barackmélyedéseit olvasztott étcsokoládéval töltjük meg. Ha a csokoládé megdermedt, a lepényt négyzetekre vágjuk, úgy, hogy minden szelet közepén legyen egy csokoládés barack.

Tipp

A barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal is, így mindig az éppen szezonális gyümölcsöt használhatjuk. A csokoládé helyett fehér csoki is jól illik hozzá, amely édesebb, krémesebb ízt ad a süteménynek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is