Elkészítése
Tészta elkészítése
A hideg margarint a liszttel, a tejföllel és egy csipet sóval gyorsan összedolgozzuk robotgéppel, hogy a kéz melege ne érje. Téglalap alakúra formáljuk, becsomagoljuk, majd néhány órára – még jobb, ha egy éjszakára – hűtőbe tesszük. A tésztát elfelezzük, mindkét darabot lisztezett deszkán 30×40 cm-esre nyújtjuk, majd a hosszabb oldalon 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat rolóformára tekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást, tepsibe tesszük, és 200–210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Melegen lehúzzuk a formáról, majd teljesen kihűtjük.
Krém elkészítése
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük és a szokásos módon felfőzzük. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és simára dolgozzuk. Teljesen kihűtjük, majd a krémsajtot is lazán hozzáforgatjuk.
Összeállítás és díszítés
A kihűlt rolókat habzsák segítségével megtöltjük a puncsos krémmel. Végül olvasztott csokoládéval díszítjük: vagy a tetejét csíkozzuk, vagy a két végét csokiba mártjuk.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk kevés reszelt narancshéjjal vagy rumaromával, amely még izgalmasabb ízt ad a desszertnek.
