Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Csirkeszárnyak kukoricalisztbe forgatva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkeszárny kukoricalisztbe forgatva egy igazán ropogós és ízletes fogás, amelyben a kukoricaliszt adja a különleges bundát. A fűszerezés egyszerű, mégis karakteres, így gyorsan elkészíthető hétvégi ebéd vagy vendégváró étel is lehet belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.24.

Hozzávalók

A sütéshez

Elkészítése

Előkészítés

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd a forgónál kettévágjuk. Sóval, őrölt borssal és szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd minden darabot alaposan megforgatunk a kukoricalisztben.

Sütés

Egy nagyobb serpenyőben bőséges mennyiségű étolajat forrósítunk, és a bundázott szárnyakat közepes lángon, aranybarnára és ropogósra sütjük. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálalás

Párolt zöldséggel kínáljuk, amelyet mirelit zöldségkeverékből és konzerv gombából készíthetünk el gyorsan.

Tipp

Ha a szárnyakat sütés előtt rövid időre hűtőbe tesszük a fűszerezett, lisztbe forgatott állapotban, a bunda még jobban rátapad, és sütés közben sem válik le. Ízlés szerint egy kevés csípős paprikával vagy fokhagymaporral is megbolondíthatjuk a fűszerezést.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is