Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Római tálban sült oldalas mangó-chili szósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A római tálban sült oldalas igazi különlegesség, hiszen a lassú sütésnek köszönhetően omlós és szaftos lesz, a zöldségek pedig átveszik a fűszerek ízét. Az ételt a pikáns mangó-chili szósz teszi igazán izgalmassá, amely édes és csípős karakterével tökéletesen kiegészíti a sült húsokat. Egy családi ebéd vagy baráti összejövetel alkalmával garantáltan nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Mangó-chili szószhoz

Elkészítése

Az oldalast feldaraboljuk és római tálba tesszük. Mellé adjuk a darabolt burgonyát, répát, hagymát és fokhagymát, majd megsózzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és rátesszük a rozmaringot és oregánót. Előmelegített sütőben, lefedve 1–1,5 órán át sütjük, majd a végén fedő nélkül pár percig pirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Közben elkészítjük a szószt: a pürésített mangót összekeverjük a mézzel, fehérborecettel (vagy citromlével), chili porral, kevés olajjal, sóval és borssal, majd átforraljuk. A kész húst ezzel a pikáns szósszal meglocsolva tálaljuk.

Tipp

A szósz erősségét a chili mennyiségével szabályozhatjuk, így mindenki saját ízlése szerint készítheti. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a mangószószhoz kevés vajat is adhatunk főzés közben. A római tál helyett cserépedényben vagy fedős vaslábasban is elkészíthető, hasonlóan omlós végeredménnyel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is