Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Diós csiga és kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós csiga és a diós kalács egyaránt klasszikus sütemények, amelyek egyszerre mutatósak és finomak. A lágy, édes kelt tésztát gazdag diós töltelékkel töltjük meg, majd ízlés szerint csigaként vagy kalácsként formázzuk. Ideális választás vendégvárónak vagy egy családi uzsonnához.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük. Az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Beletesszük a margarint és a porcukrot is, és lágy, könnyen gyúrható tésztát készítünk.

A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük felvert tojással. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a porcukorral, és a tésztára szórjuk.

Ha diós csigát készítünk, a tésztát feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Ha inkább kalácsot szeretnénk, egészben hagyjuk a tekercset, és úgy tesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tetejét ismét lekenjük felvert tojással, majd 180–200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk, a tölteléket feldobhatjuk egy kevés fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal. A kalács tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával is, így még ünnepibb hatást kelt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is