Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lágy, kelt tészta gazdag diós vagy akár vaníliás töltelékkel készítve minden alkalmat különlegessé tesz. Egyszerűen variálható, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.08.26.

Tészta

Töltelék

Vaníliás töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal, a cukorral és a csipet sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a masszához öntjük. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és letakarva 2 órát pihentetjük.

Ezután a tésztát 4 kisebb cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. fél centi vastagra nyújtjuk.

Diós töltelék

A vizet a porcukorral sűrű sziruppá főzzük. Belekeverjük a darált diót, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a zsemlemorzsát. Összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.

Vaníliás töltelék

A tejben a pudingport a cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután a margarinnal kihabosítjuk, így krémes tölteléket kapunk.

Formázás és sütés

A kinyújtott tésztát megkenjük a választott töltelékkel. A két szélét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük felvert tojással. Egy órát pihentetjük, majd kétszer még átkenjük tojásfehérjével, minden kenés között fél órát hideg helyen pihentetve.

Végül előmelegített sütőben, 180 fokon 25–30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, a dió helyett készíthetünk mákos tölteléket is, vagy a vaníliás krémet feldobhatjuk reszelt narancshéjjal. A tetejét megszórhatjuk kevés kristálycukorral, amitől szép fényt kap sütés közben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is