Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Francia sajtos rakott burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket apróra vágom (nem zúzom). Egy tepsi alját beborítom a burgonyakarikákkal, megsózom, kevés fokhagymadarabkát szórok rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalókból tart. Ezután a tejet felforralom, majd ha kissé kihűlt, hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket apróra vágom (nem zúzom). Egy tepsi alját beborítom a burgonyakarikákkal, megsózom, kevés fokhagymadarabkát szórok rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalókból tart.

Ezután a tejet felforralom, majd ha kissé kihűlt, hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel az öntettel lelocsolom a burgonyát. Ezután az előmelegített forró sütőbe tolom, és fedetlenül pirítom 25 percig, illetve addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Amikor már majdnem készen van, megszórom apróra szétmorzsolt vajjal és reszelt sajttal, majd már csak addig pirítom, amíg a vaj elolvad a tetején. Kockákra vágva tálalom. Aki szereti a sok sajtot, a tányérján még megsajtozhatja.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is