Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kanelbullar a svédek kedvenc fahéjas süteménye, ami nálunk is egyre népszerűbb. Puha, illatos kelt tésztából készül, fahéjas-vajas töltelékkel, a tetején ropogós gyöngycukorral.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.26.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a maradék tejet, az olvasztott vajat, a kardamont és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Töltelék

A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd félretesszük.

Formázás

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kb. 25×50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a fahéjas-vajas töltelékkel, feltekerjük, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és 20 percig kelesztjük.

Sütés

Előmelegített, 250 fokos sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A maradék tésztát szorosan feltekerve egy jénaiba helyezzük, tetejét tojással lekenjük, több helyen bevágjuk, majd 20 perc kelesztés után kb. 35 perc alatt sütjük készre.

Tipp

Ha különlegessé tennénk, a töltelékhez keverhetünk egy kevés reszelt narancshéjat is. A frissen sült kanelbullar a legfinomabb, de lefagyasztva is jól tárolható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is