Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a maradék tejet, az olvasztott vajat, a kardamont és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Töltelék
A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd félretesszük.
Formázás
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kb. 25×50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a fahéjas-vajas töltelékkel, feltekerjük, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és 20 percig kelesztjük.
Sütés
Előmelegített, 250 fokos sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A maradék tésztát szorosan feltekerve egy jénaiba helyezzük, tetejét tojással lekenjük, több helyen bevágjuk, majd 20 perc kelesztés után kb. 35 perc alatt sütjük készre.
Tipp
Ha különlegessé tennénk, a töltelékhez keverhetünk egy kevés reszelt narancshéjat is. A frissen sült kanelbullar a legfinomabb, de lefagyasztva is jól tárolható.
