Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kakaós fantan mutatós, mégis egyszerűen elkészíthető sütemény. A lágy kelt tészta, a kakaós-fahéjas töltelék és a különleges legyezőforma miatt igazi vendégváró finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.26.

Tésztához

Kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a maradék cukrot, a sót, a vajat és a tojást összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal elkevert kakaós-fahéjas töltelékkel. Hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, majd egymásra tesszük őket. Ezután keresztben 12 egyforma darabra vágjuk.

A kis téglalapokat középen enyhén félbehajtjuk, és papírkapszlival bélelt muffin formába helyezzük. 15 percig pihentetjük.

Sütés

A tetejüket megszórhatjuk kevés barna cukorral. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, légkeveréssel kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Tipp

A kakaós töltelék helyett készíthetjük darált dióval vagy fahéjas cukorral is. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha letakarva tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is