Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A méteres kalács mutatós sütemény, amely váltakozó világos és kakaós piskótaszeletekből, valamint lágy krémből áll. A tetején csokoládébevonattal készül, így ünnepi asztalra is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.27.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A masszát két részre osztjuk: az egyik marad világos, a másikhoz 2 evőkanál kakaóport keverünk. Mindkettőt külön-külön, kivajazott őzgerincformában sütjük meg (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztákat teljesen kihűtjük.

Krém

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a rumaromával kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz keverjük.

Összeállítás

A tésztákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A világos és kakaós szeleteket felváltva krémmel összeragasztjuk, így alakul ki a csíkos mintázat. A tetejét is krémmel vékonyan átkenjük.

Bevonás

A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk kevés olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt megvárjuk, amíg a csokoládé megdermed.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe keverhetünk kevés reszelt narancshéjat vagy darált diót is. A szeletek szépen mutatnak, ha ferdén vágjuk fel a süteményt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is