Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos perec egyszerűen elkészíthető, ropogós sós sütemény. Vendégvárónak, vagy uzsonnára tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.08.27.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a margarint, a tojást, a tejfölt, a sót és a szalalkálit összegyúrjuk. Addig dolgozzuk, amíg egynemű, jól nyújtható tésztát kapunk.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd perecformával kiszaggatjuk.

Sütés

A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket felvert tojással lekenjük, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180–190 °C-on addig sütjük, amíg szép világosbarnák nem lesznek.

Tipp

Ha szeretnénk, a sajt mellé szezámmagot vagy köménymagot is szórhatunk a tetejére. Dobozban tárolva sokáig friss marad, így előre is megsüthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is