Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, és egy közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kész piskótát kettévágjuk.
Krém elkészítése
A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és az összemorzsolt marcipánnal simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és egynemű krémet készítünk belőle.
Összeállítás
Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is megkenjük a maradék krémmel. A süteményt friss málnaszemekkel díszítjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, körben babapiskótával is kirakhatjuk, így még mutatósabb lesz. A süteményt hűtőben pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.
Tipp
Ha intenzívebb marcipán ízt szeretnénk, a krémhez keverhetünk pár csepp mandulaaromát is. A málnát idényen kívül fagyasztott formában is használhatjuk, de ilyenkor érdemes lecsöpögtetni, hogy ne áztassa el a süteményt.
