Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött karaj igazi különleges főétel, amely ünnepi asztalra és vendégvárásra is kiváló. A fűszeres, ropogósra sütött hús szeletek a hagymás-szőlős, lekváros alapnak köszönhetően édeskés-pikáns ízt kapnak, amit a füstölt tarja és a sajtos besamel koronáz meg. Tartalmas fogás, amely burgonyapürével vagy friss salátával lesz igazán kerek.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mennyei
Beküldte: 2013.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús előkészítése

A karajt megmossuk, szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranyszínűre sütjük. A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, majd félretesszük.

Hagymás-szőlős alap

A szőlőt megmossuk és leszemezzük. A lilahagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd a visszamaradt olajban párolni kezdjük a szőlővel együtt. Enyhén sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítjük, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Ezután hozzákeverjük a lekvárt, felforraljuk, és mérsékelt lángon további 10 percig főzzük.

Sajtos besamel

A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd lassú tűzön kissé megpirítjuk. A forró tejet apránként, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Amikor a mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás és sütés

A sült hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozunk a hagymás-szőlős alapból, majd megszórjuk a felkockázott füstölt tarjával. A tetejére kanalazzuk a sajtos besamelt. A tepsit fóliával lefedjük, és 200 °C-on 15 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Tipp

Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk, a szőlő mellé tehetünk pár szem aszalt szilvát is. Burgonyapüré mellett friss zöld salátával vagy párolt zöldségekkel is tálalhatjuk, így könnyebb, harmonikusabb lesz a fogás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is