Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a margarinnal, cukorral, liszttel és a tejjel robotgéppel simára keverjük, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a massza könnyű maradjon.
Habpalacsinták sütése
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele. A habpalacsintákat csak az egyik oldalukon sütjük kb. 5 percig, nem kell megfordítani. A kész lapokat a serpenyőből nagy tányérra vagy lapos tálra csúsztatjuk.
Összeállítás
Az első habpalacsintát megszórjuk fahéjas-cukros kakaóporral, a következőre gyümölcslekvár kerül, majd a következőre mazsola. Ezután újra kakaópor, majd lekvár, majd mazsola – így rétegezzük egészen addig, amíg az összes habpalacsinta el nem fogy. A tetejére kakaóport szórhatunk, gyümölcslekvárral megkenhetjük, de akár csokimázat is tehetünk rá.
A tortát hűtőbe tesszük, és legalább egy órát pihentetjük, majd tortaként szeletelve kínáljuk.
Tipp
A töltelék variálható: a mazsola helyett használhatunk apróra vágott diót vagy mandulát, a lekvár helyett pedig friss gyümölcsöket is. Ünnepi alkalmakra tejszínhabbal vagy friss bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük.

