Elkészítése
Öntet elkészítése
Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és az oregánót. Az öntetet legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Saláta összeállítása
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kockára vágjuk. Egy nagyobb tálban összeforgatjuk őket az olívabogyóval. A tetejére kockákra vagy nagyobb darabokra vágott feta sajtot teszünk.
Ezután a salátát meglocsoljuk a behűtött öntettel, és óvatosan átforgatjuk, ügyelve arra, hogy a feta sajt ne törjön szét. 2–3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás
Önmagában is frissítő fogás, de grillezett húsokhoz, sült halhoz vagy rántott sajt mellé is kiváló köret.
Tipp
Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, adhatunk hozzá zöld kaliforniai paprikát vagy kapribogyót is. Egy kevés friss bazsalikom vagy petrezselyem még üdébbé varázsolja

