Elkészítése
Tócsi elkészítése
A burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy sűrű, nem folyós masszát kapjunk. Kevés olajjal kikent serpenyőben, kb. fél-1 cm vastagra elkenve megsütjük, mint egy palacsintát.
Ragu készítése
A felaprított vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Lehúzva a tűzről pirospaprikával ízesítjük, majd a tejfölt belekeverjük. A reszelt fokhagymát a végén adjuk hozzá, hogy megőrizze intenzív ízét.
Összeállítás
A megsült tócsik felére rátesszük a ragut, megszórjuk reszelt sajttal, majd félbehajtjuk.
Tipp
A darált hús helyett virslivel vagy kolbásszal is elkészíthető. A ragu kukoricával vagy más zöldségekkel feldobva még gazdagabb ízű lesz.
