Elkészítése
Szalonna és tészta
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a szalonnához keverjük.
Szósz elkészítése
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a reszelt parmezánt és frissen őrölt borsot. A szalonnás spagettit levesszük a tűzről, majd összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Fontos, hogy a tojás ne süljön meg, hanem selymes szószt alkosson, ami bevonja a tésztát. Ha szükséges, a spagetti főzőlevével hígíthatjuk.
Tálalás
Az elkészült carbonarát még egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp
Ha krémesebb állagot szeretnénk, csak a tojások sárgáját használjuk. Egy kevés pecorino sajttal keverve még eredetibb ízvilágot kapunk.
