Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Paradicsomos káposzta húsgombóccal egy igazi klasszikus, ami egyszerre laktató és ízletes. A káposzta frissessége, a paradicsom savanykás édessége és a fűszeres húsgombócok együtt alkotják ezt a házias fogást. Ideális ebédre, amikor valami tartalmas, de mégis egyszerű ételt szeretnénk az asztalra tenni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk az 1 liter vizet és a paradicsomlevet, sóval, egy kevés cukorral és köménymaggal ízesítjük. Feltesszük főni, és amikor felforr, előkészítjük a húsgombócokat.

A darált sertéshúst összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rizzsel és a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. A forrásban lévő káposztához adjuk, és körülbelül 1 órán át együtt főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. A kész rántással besűrítjük a káposztát, jól elkeverjük, és még néhány percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy egy kevés majoránnával is. Ha szeretjük, a paradicsomos káposztát egy kevés tejföllel tálalhatjuk, így még krémesebb és lágyabb ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is