Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pizzagolyók igazi vendégváró falatok, amelyeket könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki kedvence lesz. A kívül ropogós, belül puha tésztát ízletes töltelék gazdagítja, amely szalámival, sajttal és bazsalikommal hozza el a pizza hangulatát. Melegen és hidegen is remekül fogyasztható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.29.

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az oregánót és az olívaolajat, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Mindkét lapot 12-12 négyzetre vágjuk, így összesen 24 darabot kapunk.

Töltelék összeállítása

Minden négyzet közepére teszünk egy kis tömlős sajtot, egy kevés ketchupot, egy darabka szalámit, egy szeletke mozzarellát és egy bazsalikomlevelet. A tészta sarkait átellenben áthajtjuk, az alját összecsípjük, és golyó formára igazítjuk.

Sütés

Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd egymás mellé sorakoztatjuk benne a tésztagolyókat. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint friss fűszerekkel – például kakukkfűvel – meghintjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on, 20–25 perc alatt megsütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk sonkával, kolbásszal vagy akár zöldségekkel is. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a tetejét reszelt sajttal is megszórhatjuk, így még gazdagabb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is