Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokiszalámi egy egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely nemcsak finom, hanem látványos is. A kekszdarabok és a csokoládés massza igazi szalámira emlékeztetnek, így a gyerekek és a felnőttek egyaránt szívesen fogyasztják. Gyors vendégváró vagy hétköznapi nassolnivaló is lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük, a darált kekszet pedig előkészítjük a masszához.

Egy lábasban kis lángon felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét. Amikor szépen összeolvadt, beleöntjük a felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Fontos, hogy a tojások ne főjenek meg. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaóport, a rumaromát és a tejet.

A csokoládés masszához hozzáadjuk a darált kekszet, majd a feldarabolt kekszdarabokat is. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. A massza felét folpack fóliára kanalazzuk, majd szalámi alakú rúddá formázzuk. Ugyanígy járunk el a másik felével is. A rudakat hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Tálalás előtt a csokiszalámit porcukorba forgatjuk, így még inkább szalámira hasonlít. Másnapra az ízek teljesen összeérnek, de már frissen is nagyon finom.

Tipp

A rumaroma helyett használhatunk vaníliát vagy narancshéjat is, így más ízvilágot kapunk. Ha szeretjük a roppanós meglepetéseket, keverhetünk a masszába apróra vágott diót vagy mogyorót is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is