Elkészítése
A háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük, a darált kekszet pedig előkészítjük a masszához.
Egy lábasban kis lángon felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét. Amikor szépen összeolvadt, beleöntjük a felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Fontos, hogy a tojások ne főjenek meg. Ezután levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaóport, a rumaromát és a tejet.
A csokoládés masszához hozzáadjuk a darált kekszet, majd a feldarabolt kekszdarabokat is. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. A massza felét folpack fóliára kanalazzuk, majd szalámi alakú rúddá formázzuk. Ugyanígy járunk el a másik felével is. A rudakat hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt a csokiszalámit porcukorba forgatjuk, így még inkább szalámira hasonlít. Másnapra az ízek teljesen összeérnek, de már frissen is nagyon finom.
Tipp
A rumaroma helyett használhatunk vaníliát vagy narancshéjat is, így más ízvilágot kapunk. Ha szeretjük a roppanós meglepetéseket, keverhetünk a masszába apróra vágott diót vagy mogyorót is.

