Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a konyakkal vagy aromával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket csipet sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a sárgájás alaphoz adjuk, simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
Rétegezés
A babapiskótákat röviden az erős feketekávéba mártogatjuk, majd egy jénai vagy tál alját kirakjuk velük. Megszórjuk kakaóporral, és ráhalmozzuk a krém felét. Újabb réteg kávés piskóta következik, ismét kakaószórás, majd a maradék krém.
Pihentetés és tálalás
A tetejét kakaóporral bőségesen megszórjuk, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a desszert kellően megdermedjen.
Tipp
Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe reszelhetünk kevés étcsokoládét, vagy a tetejére tehetünk csokiforgácsot. Alkoholos változatnál a konyak helyett amarettó likőrrel is ízesíthetjük.
