Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tiramisu az olasz konyha egyik legismertebb desszertje, amely kávéba áztatott babapiskótából és könnyű mascarponekrémből áll. Nem igényel sütést, mégis elegáns és ízletes édesség, amely bármilyen alkalmat különlegessé tesz. Az egyszerű alapanyagokból valódi klasszikus születik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kitti_recept
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a konyakkal vagy aromával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket csipet sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a sárgájás alaphoz adjuk, simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.

Rétegezés

A babapiskótákat röviden az erős feketekávéba mártogatjuk, majd egy jénai vagy tál alját kirakjuk velük. Megszórjuk kakaóporral, és ráhalmozzuk a krém felét. Újabb réteg kávés piskóta következik, ismét kakaószórás, majd a maradék krém.

Pihentetés és tálalás

A tetejét kakaóporral bőségesen megszórjuk, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a desszert kellően megdermedjen.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe reszelhetünk kevés étcsokoládét, vagy a tetejére tehetünk csokiforgácsot. Alkoholos változatnál a konyak helyett amarettó likőrrel is ízesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is