Elkészítése
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben egy lábasban a tejet, a margarint, a lisztet és a mustárt simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. Addig főzzük, amíg sűrű szószt nem kapunk. Hozzáreszelünk 15 dkg cheddar sajtot, majd sóval és borssal ízesítjük. A kész sajtszószt összekeverjük a kifőtt tésztával.
A szószos tésztát egy hőálló tálba öntjük, tetejét kirakjuk a felkarikázott paradicsommal, végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 10–15 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.
Tipp
A paradicsom helyett tehetünk rá bacont vagy brokkolit is, így változatosabb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a szószba keverhetünk egy csipet chilipelyhet vagy füstölt paprikát.

