Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött leveles egy gyorsan elkészíthető, mégis laktató sós finomság, amelyet vendégvárónak vagy könnyű vacsorának is tálalhatunk. A fokhagymás tejföl, a sonka és a gomba töltelék ízletes párost alkot, a tetején olvadozó sajt pedig aranybarnára sülve teszi igazán különlegessé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Amon Istvan
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Ha mirelit tésztát használunk, előbb hagyjuk teljesen kiolvadni.

A gombát kevés olajon megpirítjuk, majd az utolsó 5 percben hozzáadjuk a felkockázott sonkát is, hogy az ízek jól összeérjenek. Sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymát áttörjük, majd elkeverjük a tejfölben, szintén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A kinyújtott tésztát megkenjük a fokhagymás tejföl nagy részével, majd hosszában eloszlatjuk rajta a gombás-sonkás tölteléket. Megszórjuk a reszelt sajt felével, majd a tésztát ráhajtjuk: először a rövidebb oldalakat, majd a hosszabbakat. (A maradék tésztából akár kisebb darabot is készíthetünk külön.)

A tetejét a maradék tejföllel megkenjük, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, valamint kakukkfűvel és oregánóval. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk csirkemellel, kukoricával vagy akár spenóttal is. A tetejére szórt sajtba keverhetünk kevés parmezánt, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Amon Istvan
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is