Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás rakottas egy tartalmas, zöldséges egytálétel, amely pirított kenyérrel, hagymával, cukkinivel és gombával rétegezve készül. A tejjel és tejszínnel elkevert tojásos öntet szaftossá teszi, a tetején megpirult sajt pedig ellenállhatatlanná. Könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon üvegesre pároljuk. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük kb. 6 evőkanál vízzel, és lefedve 15 percig pároljuk.

Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, és kibéleljük velük egy kivajazott hőálló tálat. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát belenyomjuk a citromlébe, majd ebbe forgatjuk a cukkinit, kissé megsózva. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

A párolt hagymát egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken, majd a cukkinikarikákat és a gombát váltakozva rárétegezzük. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és a főzőtejszínnel, majd ráöntjük a rakottasra.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on, lefedve 25 percig sütjük, majd fólia nélkül további 15 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz a teteje. Kockára vágva tálaljuk.

Tipp

A rakottast gazdagíthatjuk füstölt sajttal vagy egy kevés apróra vágott sonkával is. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a tejszínes öntetbe keverhetünk szerecsendiót vagy friss petrezselymet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is