Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Sós sütemények

Pizzás csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pizzás csiga igazi klasszikus vendégváró és uzsonna, amely a gyerekek és a felnőttek kedvence egyaránt. A puha kelt tészta, a fűszeres-húsos töltelék és a ropogósra sült sajt együtt igazán finom falatokat ad. Hidegen és melegen is jól fogyasztható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
gaboka
Beküldte: 2013.08.30.

Tésztához

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben és pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet is. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, amíg duplájára nő.

Töltelék elkészítése

A löncshúst villával összetörjük, hozzákeverjük a ketchupot és az olasz fűszerkeveréket. Krémes, kenhető masszát készítünk belőle.

Csigák formázása és sütése

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a húsos töltelékkel, a szélek egyikénél kb. 2 cm részt üresen hagyunk, amit vízzel megkenünk, hogy tekerés közben jól záródjon. A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 220 °C-os hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott olívabogyóval vagy kukoricával is. Ha marad belőle, másnap rövid melegítéssel újra friss, puha falatokat kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
gaboka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is