Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Fűszeres csirkemell csíkok burgonyás bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a ropogós bundában sült csirkemell különleges változat, amelyet a reszelt burgonya tesz még izgalmasabbá. A fűszeres, omlós csirkehús és a kívül aranyszínű, belül puha bunda remek párosítás. Tökéletes hétvégi ebédnek vagy vendégváró falatnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemell filéket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.

A reszelt burgonyát a tojással, a liszttel, kevés vízzel és egy csipet sóval sűrű palacsintatésztához hasonló masszává keverjük. A csirkecsíkokat először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk.

Bő, közepesen forró olajban, mérsékelt lángon aranybarnára sütjük, hogy a hús is jól átsüljön, a bunda pedig ropogós legyen.

Tálalás

Frissen, szalmakrumplival vagy friss salátával kínáljuk.

Tipp

Ha még ropogósabb bundát szeretnénk, a masszához keverhetünk kevés reszelt sajtot is. Finomabb ízvilágot kapunk, ha friss zöldfűszerekkel – például petrezselyemmel vagy kakukkfűvel – gazdagítjuk a tésztát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is