Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az őszi gyümölcstorta friss és könnyű desszert, amelyet a szezon gyümölcsei tesznek igazán különlegessé. A puha piskótalapra kerülő pudingos krém, a színes gyümölcsök és a fényes tortazselé együtt ízletes és mutatós süteményt alkotnak. Tökéletes vendégváró, de családi desszertnek is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók a tortához

Tetejére

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát gyümölcstortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém és gyümölcsréteg

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd még melegen a piskótára öntjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tetejét ízlés szerint idény gyümölcsökkel – például szőlővel, őszibarackkal, ribizlivel – kirakjuk.

Bevonat

A tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd amikor langyosra hűlt, egyenletesen a gyümölcsökre öntjük. Hagyjuk megdermedni, és már szeletelhetjük is.

Tipp

A gyümölcstortát szezonon kívül is elkészíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a pudingot vanília helyett akár karamell- vagy csokoládéízűre is főzhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is