Elkészítése
A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a tojással, a liszttel, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel krémes töltelékké keverjük.
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, kiklopfoljuk, majd mindegyikre teszünk a sajtos töltelékből. Szorosan feltekerjük, és baconcsíkokba göngyöljük. Aki szeretné, fogvájóval is rögzítheti, de muffin formában sütve maguktól is megtartják az alakjukat.
A formákat vékonyan kikenjük margarinnal, majd a göngyölt húsokat belehelyezzük. Ha maradt a sajtos krémből, a tetejükre is kanalazhatunk belőle. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul és a hús átsül.
Tálalás
Frissen, melegen kínáljuk, köretként párolt rizs, sült burgonya vagy friss saláta is jól illik hozzá.
Tipp
A sajtos tölteléket feldobhatjuk apróra vágott gombával vagy kukoricával is. Az almás változatban a kinyomkodott reszelt almát a csirkemellre tesszük, feltekerjük, majd baconba göngyölve sütjük – így édesebb, pikánsabb ízt kapunk.
