Elkészítése
Alap elkészítése
A darált háztartási kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, majd a kekszes keverékhez adjuk a rummal együtt. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk, kb. 1 cm vastag rétegben.
Túrótöltelék készítése
A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd villával áttörjük. A habtejszínt a tortazselével kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémhez forgatjuk. A habos túrótölteléket a kekszes alapra simítjuk.
Teteje
A tejből a pudingporral és cukorral vaníliapudingot főzünk, majd még melegen a túrós krém tetejére simítjuk. Nem szükséges teljesen kihűteni. A süteményt hűtőben pihentetjük, amíg kellően megdermed.
Tipp
A túrótöltelékbe keverhetünk friss gyümölcsdarabokat, például málnát vagy epret, így még üdébb lesz a sütemény. A pudingos réteget megszórhatjuk csokiforgáccsal vagy pirított mandulával a mutatósabb tálalás érdekében.
