Elkészítése
A darált csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és kevés sóval összedolgozzuk.
A húsból és a sajtos töltelékből egyaránt kb. 30 kisebb gombócot készítünk. A húsgombócot ellapítjuk, közepére helyezünk egy adag sajtos tölteléket, majd köré formázzuk, hogy zárt, kb. 4 cm átmérőjű golyót kapjunk.
A golyókat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Célszerű a panírozást zacskóban végezni: a lisztet és a zsemlemorzsát külön zacskóba tesszük, majd a golyókat összerázogatjuk, így gyorsan és egyenletesen bevonatot kapnak.
Bő, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket úgy, hogy a golyók úszni tudjanak az olajban. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tipp
Tálalhatjuk friss salátával, párolt rizzsel vagy krumplipürével. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, a töltelékbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, ami frissíti a sajtos-vajas krémet.

