Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Pörkölt diós sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pörkölt diós sütemény egy gazdag, ünnepi édesség, amelyben a ropogós dió, a krémes pudingos töltelék és a csokoládé tökéletes harmóniát alkot. Mutatós és laktató, így vendégvárónak vagy családi összejövetelre is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.08.31.

Gyúrt tészta

Továbbá

Kavart tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Gyúrt tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, margarint, tojássárgákat és a sütőport összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon. Kinyújtjuk, és tepsibe fektetjük.

Kavart tészta készítése

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a réteslisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszát a gyúrt tésztára simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A vaníliás pudingport a tejjel és a porcukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

Díszítés

A vágott diót sütőben megpörköljük, és a krém tetejére szórjuk. Végül olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, és dermedés után szeleteljük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk kevés rumaromával vagy reszelt citromhéjjal. Ha még látványosabb süteményt szeretnénk, a tetejét fehér és étcsokoládéval váltakozva csíkozhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is