Elkészítése
A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, és keverjük el benne a sót. A vízbe tegyük hozzá a cukrot, keverjük el, majd melegítsük meg mikróban. Morzsoljuk bele az élesztőt a vízbe, majd hagyjuk felfutni.
Amikor az élesztő felfutott, öntsük a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Az olajjal kikent tálba helyezzük a tésztát, egyengetjük a tetejét, majd meleg helyen, letakarva konyharuhával hagyjuk kelni 1,5-2 órán át.
Miután a tészta megkelt, lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk belőle, majd sodrófával kb. 1 cm vastagra nyújtjuk őket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük a pitákat 15-20 percig.
Tölteléknek húsos vagy zöldséges tölteléket használhatunk, de akár önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!

