Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, és keverjük el benne a sót. A vízbe tegyük hozzá a cukrot, keverjük el, majd melegítsük meg mikróban. Morzsoljuk bele az élesztőt a vízbe, majd hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott, öntsük a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Az olajjal kikent tálba helyezzük a tésztát, egyengetjük a tetejét, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet szitáljuk egy keverőtálba, és keverjük el benne a sót. A vízbe tegyük hozzá a cukrot, keverjük el, majd melegítsük meg mikróban. Morzsoljuk bele az élesztőt a vízbe, majd hagyjuk felfutni.

Amikor az élesztő felfutott, öntsük a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Az olajjal kikent tálba helyezzük a tésztát, egyengetjük a tetejét, majd meleg helyen, letakarva konyharuhával hagyjuk kelni 1,5-2 órán át.

Miután a tészta megkelt, lisztezett munkalapon kis cipókat formálunk belőle, majd sodrófával kb. 1 cm vastagra nyújtjuk őket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük a pitákat 15-20 percig.

Tölteléknek húsos vagy zöldséges tölteléket használhatunk, de akár önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is