Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kolbászos csiga igazi sós vendégváró, amely kívül ropogós, belül pedig szaftos és fűszeres. A kolbászos-sajtos krém tökéletesen kiegészíti a vajas tésztát, így garantáltan nagy kedvenc lesz egy családi összejövetelen vagy baráti bulin.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sziszikeccs
Beküldte: 2013.09.01.

Hozzávalók

Kolbászkrémhez

Elkészítése

észta elkészítése

A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összegyúrjuk, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk. Fontos, hogy a tészta ne melegedjen fel. Folpackba csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük.

Kolbászkrém készítése

A lángolt kolbászról lehúzzuk a bőrét, majd villával vagy aprítóval összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot, amíg kenhető, sűrű krémet kapunk.

Csiga formázása

A pihentetett tésztát négy részre osztjuk, és egyenként kb. 5 mm vastag téglalapokra nyújtjuk. Megkenjük a kolbászos krémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercseket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 30 percre, hogy könnyebben szeletelhetők legyenek. Ezután 1 cm vastag szeleteket vágunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Sütés

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25–30 percig sütjük, amíg a csigák aranybarnák lesznek.

Tipp

A kolbászos krémet variálhatjuk egy kevés aprított lilahagymával vagy csípős paprikával. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe füstölt sajtot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
sziszikeccs
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is