Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrófánk egyszerű és gyorsan elkészíthető édesség, amely belül puha, kívül aranybarnára sült. A túrótól könnyű, mégis tartalmas, és lekvárral vagy porcukorral tálalva igazi klasszikus desszert, amit nehéz megunni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.02.

A fánkokhoz

A tálaláshoz

Elkészítése

Elkészítés

A túrót, a kikevert tojásokat, a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót egy tálban alaposan összekeverjük. Nem baj, ha a massza kicsit darabos marad a túrótól, a lényeg, hogy jól összeálljon. Ezután kb. 5 percig pihentetjük.

A masszából két vízbe mártott teáskanál segítségével kisebb darabokat szaggatunk, és 180 °C-ra hevített olajban 4–5 perc alatt aranybarnára sütjük. A fánkok sütés közben szépen megnőnek, ezért ne szaggassunk túl nagy darabokat. A fánkok maguktól átfordulnak az olajban, de időnként érdemes megkeverni őket.

Tálalás

A frissen sült túrófánkokat porcukorral megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

Tipp

Ha különlegesebb ízre vágyunk, a fánkokat forrón fahéjas porcukorba is forgathatjuk. Friss gyümölcsszósszal vagy vaníliasodóval tálalva még elegánsabb desszertet kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is