Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sonkával és gombával sült édesburgonya egyszerű, mégis ízletes egytálétel. A sült édesburgonya édeskés ízét jól kiegészíti a sós sonka és a fűszerezett gomba, a fokhagyma pedig külön aromát ad neki. Egy gyorsan elkészíthető, laktató fogás, amely vacsorára is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Az édesburgonyát alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Kockákra vágjuk, majd tepsibe szórjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a szeletelt gombát. A fokhagymát pucolás nélkül beledobjuk.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy minden alapanyag egyenletesen befűszereződjön.

A póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és szintén a tepsibe szórjuk. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük, amíg az édesburgonya puha, a sonka és a gomba pedig enyhén megpirul.

Tipp

Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, szórhatunk rá reszelt sajtot a sütés vége előtt. Friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy rozmaringgal még különlegesebb ízt adhatunk neki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is