Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos bucik igazi klasszikus sós finomságok, amelyek belül puhák, kívül pedig sajtosan ropogósak. Reggelire, vacsorára, de akár vendégváró falatként is remekül megállják a helyüket.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral elkeverve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a tejföllel, a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát.

A megkelt tésztát kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5–5 dkg durvára reszelt sajttal. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

A tésztát feldaraboljuk, tepsibe tesszük, és rövid ideig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180–200 °C-on addig sütjük, amíg a bucik aranybarnák és sajtosan ropogósak lesznek.

Tipp

A tésztába a sajt mellé keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet is. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal vagy lenmaggal, így még mutatósabb és ízletesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is