Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós lepény egy klasszikus, puha tésztás sütemény, amelynek a belsejét könnyű túrós krém tölti meg. Elkészíthetjük hagyományosan mazsolával, vagy különlegesebb ízként kaporral, amely üdítően friss ízt ad neki. Ez a sütemény tökéletes választás hétvégi desszertnek vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.03.

A tésztához

Töltelék anyaga

A kapros változathoz

Elkészítése

Tészta

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Az egészet összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.

Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és a tepsi aljába fektetjük.

Töltelék

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a túrót. Óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és ízlés szerint belekeverhetünk mazsolát. Ha a kapros változatot készítjük, apróra vágott kaprot szórunk bele.

Összeállítás és sütés

A tésztára ráöntjük a túrós tölteléket, majd a másik kinyújtott lappal befedjük. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával mintát húzunk rá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on készre sütjük. A sütemény akkor jó, ha a teteje szépen megsült, és a belseje is átsült.

Tipp:

Ha szeretjük a citrusos ízeket, reszelhetünk egy kevés citromhéjat a túrós töltelékbe. A tetejét díszíthetjük szeletelt mandulával is, így még különlegesebb lesz a lepény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is