Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertésszeletek

Sonkás-kukoricás sertéskaraj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás-kukoricás sertéskaraj egy szaftos, mégis egyszerűen elkészíthető húsos fogás. A tejszínes, sajtos, sonkás-kukoricás mártás különleges ízt ad a karajnak, amely így ünnepi alkalmakra és hétköznapi ebédekre is nagyszerű választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéskarajt enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, és félretesszük.

A gépsonkát csíkokra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az 1 evőkanál lisztet, a főzőtejszínt és kb. 10 dkg reszelt sajtot. Az egészet folyamatos keverés mellett kb. 5 perc alatt összefőzzük, amíg kissé besűrűsödik. Sóval, borssal és ízlés szerint kevés delikáttal ízesítjük.

A kisütött karajszeleteket margarinnal kikent jénaiba sorakoztatjuk, majd ráöntjük a sonkás-kukoricás mártást. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Tipp

Készíthetjük a mártást füstölt sonkával is, így intenzívebb ízt kapunk. Köretként jól illik hozzá párolt rizs vagy burgonyapüré, de akár friss salátával is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is