Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Sóágyon sült csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sóágyon sült csirke egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogás. A só megköti a felesleges nedvességet, miközben a hús omlós és szaftos marad. A rozmaring friss ízt ad a csirkének, így ünnepi és hétköznapi alkalmakra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ercsi
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirke lábait összekötjük, a szárnyvégeket a comb mögé hajtjuk. A hasüregbe néhány ág friss rozmaringot teszünk.

Egy tepsibe egyenletesen elterítjük az 1 kg sót, majd ráhelyezzük a csirkét. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük. Ha szükséges, a sütés közben alufóliával lefedjük, hogy ne piruljon túl gyorsan.

A csirkét addig sütjük, amíg a bőre szép pirosra sül, a húsa pedig teljesen átsül. Forrón, szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a csirke hasüregébe tehetünk fokhagymagerezdeket és citromszeleteket is. Köretként jól illik hozzá friss saláta, sült burgonya vagy párolt zöldség.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Ercsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is