Elkészítése
Nyáron tehetünk bele 2-3 fej párolt karalábét, illetve egy maréknyi párolt zöldborsót is, hogy tarkább legyen a felfújt.
Külön-külön, sós vízben puhára főzzük a karfiolt és a kelbimbót, majd lecsepegtetjük. Karikákra vágjuk a kemény tojásokat. Laskára vágjuk a sonkát vagy a húst. Simára keverjük a tojássárgáját a tejföllel, a reszelt sajt háromnegyed részével, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét.
Kikenjük a vaj felével a tűzálló tálat, beleterítjük a kelbimbót, rárakjuk a húsdarabokat és a tojáskarikákat, meghintjük a maradék apróra tördelt vajjal, meglocsoljuk az olajjal, majd ráöntjük a tejfölös-sajtos mártás felét. Sorban rárakjuk a rózsáira szedett karfiolt, ismét bevonjuk mártással, és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul (180 fokon kb. 20-25 perc).

