Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Burgonyás uzsonna csavart

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyás uzsonna csavart puha, ízletes péksütemény. A krumplitól lágyabb lesz a tésztája, a szezámmag pedig finom ropogós réteget ad a tetején. Uzsonnára vagy tízórainak is jó választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Tésztához

Tetejére

Elkészítése

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 részre vágjuk. Mindegyikből kb. 50 cm hosszú rudat sodrunk, majd U alakban meghajtjuk, és a két szálat összecsavarjuk. A végeket összecsípjük, és alulra fordítjuk.

A csavarokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percig pihentetjük, majd vízzel lespricceljük és szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp

A tésztába keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy reszelt sajtot is. A csavarokat akár magkeverékkel is megszórhatjuk a szezámmag helyett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is