Elkészítése
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 részre vágjuk. Mindegyikből kb. 50 cm hosszú rudat sodrunk, majd U alakban meghajtjuk, és a két szálat összecsavarjuk. A végeket összecsípjük, és alulra fordítjuk.
A csavarokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percig pihentetjük, majd vízzel lespricceljük és szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp
A tésztába keverhetünk apróra vágott snidlinget vagy reszelt sajtot is. A csavarokat akár magkeverékkel is megszórhatjuk a szezámmag helyett.

