Elkészítése
A natúr joghurtot tiszta konyharuhába vagy gézbe tesszük, szűrőbe helyezzük, és 1–2 órán át lecsepegtetjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk.
Közben a kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint meghámozhatjuk, de héjával együtt is elkészíthető. Megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot, majd sóval, fehér borssal, zúzott fokhagymával és apróra vágott kaporral vagy mentalevéllel ízesítjük. Jól elkeverjük, majd tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
Tipp
Ha gazdagabb ízt szeretnénk, keverhetünk bele pár csepp citromlevet is. Díszítésként aszalt vagy friss olajbogyót tehetünk a tetejére, és friss pita kenyérrel kínálva igazi mediterrán hangulatot varázsol az asztalra.

