Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Saláta receptek

Uborkasaláták

Tzatziki (Görög joghurtos uborka saláta)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tzatziki egy frissítő görög joghurtos uborkasaláta, amelyben a selymesen krémes joghurt találkozik a ropogós uborkával és a fokhagyma pikáns ízével. A friss kapor vagy menta különleges aromát ad neki, az olívaolaj pedig lágyan összefogja az egészet. Hidegen tálalva grillezett húsok, piták és mediterrán fogások tökéletes kísérője.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A natúr joghurtot tiszta konyharuhába vagy gézbe tesszük, szűrőbe helyezzük, és 1–2 órán át lecsepegtetjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk.

Közben a kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint meghámozhatjuk, de héjával együtt is elkészíthető. Megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot, majd sóval, fehér borssal, zúzott fokhagymával és apróra vágott kaporral vagy mentalevéllel ízesítjük. Jól elkeverjük, majd tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, keverhetünk bele pár csepp citromlevet is. Díszítésként aszalt vagy friss olajbogyót tehetünk a tetejére, és friss pita kenyérrel kínálva igazi mediterrán hangulatot varázsol az asztalra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is