Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Töltött patisszon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött patisszon könnyű, mégis laktató fogás, amelyben a szaftos darált pulykahús és a tejben áztatott pékáru puha töltelékké áll össze. A patisszon sütés közben omlósra puhul, a tetején pedig tejföllel és sajttal sütve különösen ízletes lesz. Remek nyári étel, amikor szezonja van a friss zöldségnek.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zsuzsi369
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A patisszonokat egészben, 180 fokos sütőben 30 percig elősütjük, hogy megpuhuljanak. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált pulykahúst kevés olajon pirítani kezdjük, majd fél deci vizet és egy kevés ételízesítőt adunk hozzá. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett 20–25 perc alatt puhára főzzük, szükség esetén kevés vizet pótolunk.

A zsemléket és a kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a főtt húshoz keverjük. Egy tojással összedolgozzuk, hogy jól formázható, szaftos tölteléket kapjunk.

Az elősütött patisszonokat kivesszük a sütőből, hagyjuk kissé hűlni, majd óvatosan kikaparjuk a belsejüket. A mélyedésekbe beletöltjük a húsos masszát, és visszarakjuk a 180 fokos sütőbe. 15–20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt tejföllel megkenhetjük és reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad. Forrón tálaljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával, így még ízesebb és színesebb lesz. Ha marad a kikapart patisszon belsejéből, keverhetjük a húsos töltelékhez, így még szaftosabb tölteléket kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is