Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyuvecs a balkáni konyha egyik klasszikusa, amely a magyar ízekhez is közel áll. Rétegezett fogás, ahol a szaftos sertéspörkölt találkozik a pirított burgonyával, padlizsánnal, rizzsel és friss zöldségekkel. A sütőben összeérő rétegek gazdag, tartalmas egytálételt alkotnak, amely laktató és ünnepi alkalmakra is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a pörköltnek felkockázott húst, az összezúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára pároljuk. A párolás közben hozzáadunk egy-egy kisebb darabokra vágott paprikát és paradicsomot .

A rizst külön edényben szintén félpuhára pároljuk.

A padlizsánt meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. Serpenyőben, állandó forgatás mellett félig puhára pirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal, sóval ízesítjük.

A megtisztított, megmosott burgonyát szeletekre vágjuk és kevés olajon félig puhára sütjük. Sóval ízesítjük. Ezt is félre tesszük.

Végül a maradék paprikát és paradicsomot is felkarikázzuk.

Egy sütőedénybe tesszük a pirított burgonyát, elterítjük az alján. Erre tesszük szintén elterítve a padlizsán felét. Rárétegezzük az összes rizst, majd a paradicsom és a paprika felét.

Az egyes sorokat gyengén sózzuk, borsozzuk

Egyenletesen elosztjuk rajta a félig lepárolt sertéspörköltet úgy, hogy a szaftja felét félretesszük.

Ezután a burgonya másik felét tesszük rá, majd a padlizsánt. A tetejére a paprika és paradicsom szeletek kerülnek. Végül a pörkölt lével meglocsoljuk.

200 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Azonnal forrón tálaljuk.

Tipp

A gyuvecset gazdagíthatjuk egy kevés csípős paprikával vagy erősebb fűszerezéssel, ha pikánsabb változatot szeretnénk. Ha marad belőle, másnap még ízletesebb, mivel a rétegek tovább érnek össze – ilyenkor akár hidegen is finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Török Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is