Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Kemény tojás zöldborsós mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Főzzünk keményre 8 db tojást. 10 dkg szalonnát vágjunk vékony szeletekre, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd szedjük ki, és papírtörlőn csepegtessük le. Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1 dl tejet, 13 dkg vajat és 2 tojássárgáját. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és citromlével, majd keverjük hozzá a borsót. A kemény tojásokat pucoljuk meg, és hosszában vágjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Főzzünk keményre 8 db tojást.

10 dkg szalonnát vágjunk vékony szeletekre, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd szedjük ki, és papírtörlőn csepegtessük le. Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1 dl tejet, 13 dkg vajat és 2 tojássárgáját.

Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és citromlével, majd keverjük hozzá a borsót. A kemény tojásokat pucoljuk meg, és hosszában vágjuk ketté.

A pirított szalonnaszeletek nagy részét tegyük egy jénai tál aljára, rakjuk rá a fél tojásokat, és az egészet öntsük le a borsós mártással.

A tetejét a maradék szalonnaszeletekkel díszítsük. Jól lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is