Elkészítése
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal, delikáttal, darált színes borssal, majoránnával és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Alaposan összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle. Ezeket bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a vajjal krémes pürévé törjük. A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és fészek alakban elrendezzük a tányéron.
A fasírtgolyókat a majonéz és az egész bors segítségével szemekkel, a sárgarépából vágott apró darabokkal csőrrel díszítjük. A burgonyapürét a tálon ág formájában elrendezzük, a spagettiből készített fészekbe helyezzük a fasírt fiókákat, így alkotva meg a vidám tálalást.
Tipp
A fészkekbe kerülő fiókákat változatosabbá tehetjük úgy, hogy a hús egy részébe reszelt sajtot vagy apróra vágott zöldfűszereket keverünk. Ha még mutatósabb végeredményt szeretnénk, a burgonyapürét nyomózsákból is formázhatjuk, így élethűbb lesz az „ág”.


