Elkészítése
Piskóta
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összedolgozzuk. A masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. Teljesen kihűtjük, majd három egyenlő lapra vágjuk.
Krém
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük. A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot. Ezután beleforgatjuk a mascarponét és a habbá vert tejszínt.
A krémmel megtöltjük a tortalapokat, majd a teljes külsejét is bevonjuk vele.
Bevonás és díszítés
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára öntjük, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a bevonat megdermedjen. Végül kakaóporral és csokireszelékkel díszítjük, ízlés szerint mintázva a tetejét.
Tipp
A krémbe keverhetünk reszelt fehér csokit is, így még gazdagabb lesz az íze. Díszítésként használhatunk friss gyümölcsöket, például epret vagy málnát, amelyek szépen kiemelik a fehércsokoládé édességét.

