Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Kiflik

Füstölt sajtos tatu kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füstölt sajtos tatu kifli puha kelt tésztából készül, amelyet krémes, füstölt sajtos-tejfölös töltelék gazdagít. A hagyma és uborka frissessége, valamint az opcionálisan hozzáadott kolbász vagy szalonna karakteres ízt ad a kifliknek. Szezámmaggal megszórva és aranybarnára sütve igazi sós vendégváró finomság, amely még langyosan a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.17.

Hozzávalók:

Krém

Valamint

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt a 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, majd a felfuttatott élesztőt is. Fokozatosan beleöntjük a langyos tejet, és kb. 10 percig dagasztjuk, amíg lágy, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Krém

A tejfölben elkeverjük a tömlős füstölt sajtot. Hozzáreszeljük a lila hagymát és a kígyóuborkát, majd borssal és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Ha szeretnénk, szalonnát, kolbászt vagy sonkát is tehetünk bele, ügyelve a só mennyiségére.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát több részre osztjuk, és korong alakúra nyújtjuk. Az egyik korongot megkenjük a sajtos krémmel, majd ráhelyezünk egy másik korongot. Háromszög alakú cikkekre vágjuk, a széleket kissé lenyomkodjuk, majd a külső szélétől kezdve feltekerjük kifli formára.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojássárgával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd további fél órát kelesztjük. Előmelegített, 175–180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp

A krémet variálhatjuk apróra vágott olívabogyóval vagy aszalt paradicsommal, így mediterrán hangulatot adhatunk a kifliknek. Ha pedig gazdagabb ízt szeretnénk, reszelhetünk a töltelékbe egy kevés kemény sajtot is, amely sütés közben finoman megolvad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is