Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fagyi szelet egy klasszikus, habos-krémes sütemény, amely könnyed állagával és dióval gazdagított piskótájával minden alkalomra tökéletes választás. A lágy főzött krém és a habtejszínréteg együtt olyan hatást kelt, mintha fagylaltot ennénk, innen kapta a nevét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aniko43
Beküldte: 2013.09.09.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, és ezt is a masszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós keverékbe.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 31×24 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A piskótát hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejet simára keverjük a liszttel és a tojássárgákkal, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel krémesre keverjük, majd a két részt összedolgozzuk.

Összeállítás

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet. A tetejére 5 dl habtejszínt verünk kemény habbá, elsimítjuk, majd tetszés szerint díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A tetejére szórhatunk reszelt csokoládét, kakaóport vagy darált diót is. Ha szeretnénk még ünnepibbé tenni, a habrétegbe csokidarabokat vagy gyümölcsöt is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Aniko43
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is